DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES

  • Żebro wołowe w sosie winno-cebulowym - 500 g 45 PLN
    puree ziemniaczano-selerowe, karmelizowane młode marchewki
    Beef rib in wine onion gravy, potato and celery puree, caramelized young carrots
  • Wołowina Miso - 450 g 36 PLN
    makaron ramen, jajko poszetowe, groszek cukrowy, szalotka, grzyby shimeji
    Miso beef, ramen noodles, poached egg, snow pea, shallot, shimeji mushrooms
  • Schab „Duroc” - 550 g 52 PLN
    ziemniaki młode ze szpinakiem, twarożek z czosnkiem niedźwiedzim, fasolka szparagowa
    ”Duroc” pork chop, young potatoes with spinach, cottage cheese with ramson, green beans
  • Polędwiczka z indyka - 450 g 36 PLN
    sos tymiankowy, polenta, puree marchewkowe, brokuł gałązkowy
    Turkey tenderloin, thyme sauce, polenta, carrot puree, purple sprouting broccoli
  • Skok z królika w sosie własnym - 400 g 48 PLN
    czarna soczewica, fasolka szparagowa z bekonem, smażona botwinka
    Rabbit leg in gravy, black lentils, green beans with bacon, sauteed beet greens
  • Gicz jagnęca confitowana - 500 g 51 PLN
    kuskus z morelą i szafranem, młode buraczki glazurowane, marynowana szalotka
    Confit lamb shank, couscous with an apricot and saffron, glazed young beets, marinated shallot
  • Udko z kurczaka nadziewane kurkami - 450 g 34 PLN
    sos paprykowy, ziemniaki truflowe, rzodkiewka z maślanką
    Chicken leg stuffed with chanterelle, pepper sauce, truffle potatoes, radish with buttermilk
  • Pierś z kaczki - 400 g 38 PLN
    gołąbek z czerwonej kapusty z ryżem i warzywami, sos wiśniowy, kalarepa na kwaśno
    Duck breast, stuffed red cabbage rolls with rice and vegetables, cherry sauce, sour kohlrabi

Wyjątkowe wesele w Wróblówka Hotel&Restauracja

OFERTA SPECJALNA