DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES

  • Stek z polędwicy wołowej - 69 zł /450g/
    sos grzybowy z czerwonym pieprzem, fondant ziemniaczany, cykoria
    Sirloin steak, mushroom sauce with red pepper, potato fondant, chicory
  • Pręga wołowa w sosie winnym - 41 zł /480g/
    kasza gryczana, pietruszka, marchew confit, kiszony pomidor
    Beef shank in wine sauce, buckwheat, parsley, carrot confit, pickled tomato
  • Karczek grillowany - 32 zł /400g/
    sos chrzanowy, groszek zielony, ziemniaki z boczkiem, sałata rzymska
    Grilled pork neck, horseradish sauce, green peas, potatoes with bacon, romaine lettuce
  • Policzki z dzika - 38 zł /400g/
    puree ziemniaczno-bekonowe, sos z jarzębiaku, konfitura z buraków i jeżyn
    Wild boar cheeks, mashed potatoes with bacon, rowanberry liqueur sauce, beetroot and blackberry jam
  • Polędwiczka w panierce z wędzonej papryki - 36 zł /400g/
    sos grzybowy, racuchy ziemniaczane, świeże zioła
    Tenderloin in smoked pepper coating, mushroom sauce, potato pancakes, fresh herbs
  • Noga z kaczki w sosie własnym - 38 zł /450g/
    knedel drożdżowy, kapusta czerwona z czarną porzeczką
    Duck leg in home-made sauce, yeast dumplings, red cabbage with blackcurrant
  • Biodrówka barania w sosie na pieczonych jabłkach - 38 zł /450g/
    puree ziemniaczano-pietruszkowe, buraczki z chrzanem, oliwa porowa
    Mutton rump in sauce on baked apples, potato and parsley puree, beetroot with horseradish, leek olive
  • Polędwiczka z indyka w szynce dojrzewającej - 36 zł /450g/
    sos tymiankowy, ziemniaki confit, skorzonera, groszek zielony
    Turkey tenderloin in matured ham, thyme sauce, preserved potatoes, scorzonera, green peas
  • Pierś z kurczaka zagrodowego - 29 zł /550g/
    risotto z szalotką, kolorowe papryki, rukola z oliwą porową
    Farmhouse chicken breast, risotto with shallot, colorful peppers, rocket with pore oil

 

RYBY
FISH

  • Jesiotr z sosem estragonowym - 39 zł /400g/
    puree ziemniaczane z pieczonym chrzanem, kiszony pomidor
    Sturgeon with tarragon sauce, mashed potato with roasted horseradish, pickled tomato
  • Filet z pstrąga - 36 zł /380g/
    por duszony w śmietanie, krokiet ziemniaczany z bryndzą, marynowana rzodkiewka
    Trout fillet, leek stewed in sour cream, potato croquette with cheese, marinated radish

 

MAKARONY/DOMOWE PIEROGI
PASTA/HAND-MADE DUMPLINGS

  • Pierogi z baraniną i pęczakiem - 23 zł /400g/
    sos z wędzonej śliwki
    Dumplings with mutton and pearl barley, smoked plum sauce
  • Pierogi z oscypkiem i boczkiem - 22 zł /400g/
    konfitura żurawinowa naszej receptury
    Dumplings with sheep cheese and bacon, cranberry jam from our recipe
  • Makaron tagliatelle z halibutem - 34 zł /350g/
    szpinak, szalotka, kiszony pomidor
    Tagliatelle with halibut, spinach, shallots, pickled tomato
  • Makaron spaghetti aglio olio z borowikiem* - 24 zł /300g/
    dynią i selerem naciowym
    Spaghetti pasta aglio olio with mushrooms (boletus), pumpkin and celery

* danie wegetariańskie

Wyjątkowe wesele w Wróblówka Hotel&Restauracja

OFERTA SPECJALNA